Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

Αμερικανός πρώην επικεφαλής DIA: Η Ιστορία θα μας τιμωρήσει για το Ιράκ
Νοέμβριος 29, 2015.

Εάν οι ΗΠΑ δεν είχαν εισβάλει στο Ιράκ, η τρομοκρατική ομάδα «Ισλαμικό Κράτος»  (ISIS) δεν θα είχε προκύψει, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της τμήματος πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας [Defense Intelligence Agency (DIA)],  πτέραρχος Μάικλ Φλιν (Michael Flynn) σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel.
 


«Ήταν ένα τεράστιο λάθος. Δεν έχει σημασία η σκληρότητα ή όχι του Σαντάμ Χουσεΐν, η ανατροπή του ήταν λάθος. Το ίδιο ισχύει και για τον Καντάφι στη Λιβύη, που είναι πια ένα κράτος υπό διάλυση. Μεγάλο ιστορικό δίδαγμα είναι ότι η στρατηγική  της εισβολής στο Ιράκ ήταν μια απίστευτα κακή απόφαση. Η ιστορία δεν θα πρέπει να είναι και δεν θα είναι επιεικής απέναντί μας», δήλωσε ο Φλιν.

Από το 2004 έως το 2007, ο Μάικλ Φλιν υπηρέτησε στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, όπου ήταν επικεφαλής  των πληροφοριών στην Κοινή Διοίκηση Ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

Ειδικότερα βρισκόταν στην έρευνα για τον Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ και  ιδρυτή του ‘ισλαμικού κράτους’.

Σύμφωνα με τον Φλιν, οι ΗΠΑ προσπαθούσαν να σκοτώσουν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα με την ελπίδα ότι ο διάδοχός του θα ήταν πιο ήπιος.

 Δεν ήταν αλήθεια παραδέχθηκε ο στρατηγός,  αφού ο Μπιν Λάντεν δεν θα έκανε όπως ο αλ Ζαρκάουι να θέσει τον Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ως επικεφαλής μια ομάδας (ισλαμικό κράτος) που θα οδηγούσε σε περιφερειακές συγκρούσεις και δημιουργώντας την αίσθηση ενός παγκόσμιου θρησκευτικού πολέμου.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: