Το ρωσικό ναυτικό θα καλύπτει το γαλλικό ναυτικό κατά τις επιθέσεις στο ISIS




Νοέμβριος 18, 2015.

Τα πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ВМФ) θα καλύπτουν την ομάδα μάχης του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας,  κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων τους εναντίον των τζιχαντιστών της τρομοκρατικής οργάνωσης του ISIS στη Συρία, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ria Novosti.


Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν,  ως Ανώτατος Διοικητής, ανέθεσε στο Γενικό Επιτελείο και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να αναπτύξουν με το γαλλικό ναυτικό κοινό σχέδιο δράσης για τη Συρία, τόσο από τη θάλασσα όσο και στον αέρα.

Σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός πρέπει να συνεργασθεί με το γαλλικό στρατό, ως σύμμαχοι,  ιδιαίτερα στην προστασία του αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle» που πλέει προς τις ακτές της Συρίας.

«Το κύριο καθήκον των πλοίων της επιχειρησιακής ομάδας των πλοίων του Ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα είναι η εξασφάλιση της σταθερότητας από κάθε είδους απειλή», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι το ρωσικό ναυτικό θα παράσχει ακόμη έργο διάσωσης πιλότων σε περιπτώσεις καταστάσεων έκτακτης ανάγκης όπως, βλάβη του εξοπλισμού ή αστοχία του σκάφους. 

Επιπλέον, τα πλοία του Ρωσικού Στόλου θα διενεργούν ελέγχους των πλοίων που πλέουν στη Μεσόγειο, με την υποψία  ότι μπορεί να μεταφέρουν επικίνδυνο (εκρηκτικό)  φορτίο από το ‘Ισλαμικό Κράτος’, όπως γράφει το Ria.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ