Ο Γάλλος ΥΠΕΞ δεν απέκλεισε συμμετοχή του στρατού της Συρίας κατά του ISIS




 Νοέμβριος 27, 2015.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λωρέντ Φαμπιούς, μίλησε για πρώτη φορά σχετικά με το ενδεχόμενο της συμμετοχής των τακτικών δυνάμεων της Συρίας στις διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής ομάδας του ‘ισλαμικού κράτους’.


Όπως σημειώνει το αιγυπτιακό δημοσίευμα του ‘ράδιο Σαβά’, ο Φαμπιούς μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο είπε ότι η εξάλειψη του ‘ισλαμικού κράτους’ πέρα από τις αεροπορικές επιδρομές απαιτεί και χερσαίες δυνάμεις.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεταβούν γαλλικές χερσαίες δυνάμεις στη Συρία και τόνισε ότι οι επίγειες επιχειρήσεις μπορούν να γίνουν με το στρατό της Συρίας και άλλες αραβικές δυνάμεις της περιοχής, φυσικά μαζί με τις κουρδικές δυνάμεις.
Ωστόσο, ο Φαμπιούς πρόσθεσε ότι «ο Μπασάρ Άσαντ δεν μπορεί να εκπροσωπεί το μέλλον του λαού του».
Είπε ότι το Παρίσι και η Μόσχα, μετά τη συνάντηση του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ την Πέμπτη με το Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, στη ρωσική πρωτεύουσα, θα συντονίσουν τις δυνάμεις τους  και θα προωθήσουν την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ τους σχετικά με την τρομοκρατία.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ