Μεταφέρεται το αμυντικό σύστημα Aegis στην Ανατολική Μεσόγειο






Νοέμβριος 8, 2015.

Λόγω της αυξημένης στρατιωτικής παρουσίας της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο και μετά την αποστολή των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών στη βάση του Ίντσιρλίκ, το αμερικανικό ναυτικό έχει αναπτύξει στην περιοχή το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα Aegis, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει.



Σύμφωνα πληροφορίες που λάβαμε από διπλωματικές πηγές, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν την εφαρμογή μιας περιφερειακής βαλλιστικής πυραυλικής άμυνας μέσω του αντιτορπιλικού «USS Donald Cook» που έχει μεταφερθεί στην ανατολική Μεσόγειο από τις 2 Νοεμβρίου.


Το ΝΑΤΟ, συνεχίζει το κείμενο, εν όψει απειλών από βαλλιστικούς πυραύλους που βρίσκονται στα χέρια του Άσαντ και του καθεστώτος, αλλά και αυξανόμενης παρουσίας της Ρωσίας, έχει προχωρήσει στην εφαρμογή φύλαξης της βάσης του Ιντσιρλίκ, τόσο για τα αμερικανικά αεροσκάφη, όσο και τα συμμαχικά του διεθνούς συνασπισμού.


Μετά την αποχώρηση του  αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος Patriot από τη νότιο Τουρκία, οι Αμερικανοί  έστειλαν στην ανατολική Μεσόγειο, το σύστημα Αιγίς για  την προστασία της περιοχής.



Το δημοσίευμα επισημαίνει, ακόμη,  ότι το σύστημα Αιγίς με πυραύλους αναχαίτισης SM-3 είναι ασφαλέστερο από το σύστημα Patriot αφού έχει εμβέλεια έως και 3.000 χιλιόμετρα.

Μέχρι το τέλος του έτους, μετά το «USS Donald Cook» θα σταλούν και άλλα δύο πλοία στην ανατολική Μεσόγειο και αυτά είναι το USS Porter (DDG-78) και το USS CARNEY (DDG 64).

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ