Ανησυχία Αμερικανών για την εγκατάσταση του ρωσικού S-400 στη Συρία




Νοέμβριος 26, 2015.

Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί ανησυχούν για την απόφαση της Ρωσίας να μεταφέρει στην αεροπορική βάση στη Συρία,  το ρωσικό σύστημα αεράμυνας  S-400, όπως αναφέρει το AFP επικαλούμενο ανώνυμους αξιωματούχους των ΗΠΑ.


Την Τετάρτη, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι το υπουργείο Άμυνας θα μεταφέρει  στην αεροπορική βάση ‘Χμέουμιμ’ στη Συρία, το αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων S-400,  που αποτελεί  το τελευταίο στρατιωτικό σύμπλεγμα,  που προστατεύει από πυραυλικές επιθέσεις.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο  ειδήσεων ότι το S-400 ‘δεν πρέπει να επηρεάσει τις ενέργειες του συνασπισμού στη Συρία.

«Εμείς δεν πρόκειται να παρέμβουμε στις δραστηριότητες (της Ρωσίας), και δεν έχουν κανένα λόγο να στοχεύουν εμάς», είπε.

Την Τρίτη, στη Συρία συνετρίβη ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε  ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από έναν πύραυλο τύπου «αέρα-αέρα» από τουρκικό F-16, πάνω από το έδαφος της Συρίας και έπεσε τέσσερα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε ως ‘πισώπλατη μαχαιριά ‘ και συνεργούς των τρομοκρατών τους υπαίτιους και ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Ρωσία μπορεί να αναστείλει τα πιο σημαντικά κοινά σχέδια με την Τουρκία.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ