Το ρωσικό αποβατικό ‘Yamal’ πέρασε τα Στενά με κατεύθυνση τη Συρία
Νοέμβριος 24, 2015.

Το μεγάλο ρωσικό αποβατικό σκάφος «Γιαμάλ» (Ямал) πέρασε τα Στενά και φορτωμένο με εξοπλισμό για τις μονάδες της αεροπορίας στη Συρία, έλαβε πορεία προς την Ταρτούς, ανέφερε σήμερα το Ria Novosti, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.


«Το μεγάλο αποβατικό πλοίο ολοκλήρωσε το πέρασμα του στομίου  της ζώνης Βοσπόρου- Δαρδανελίων και κινείται   στην προγραμματισμένη πορεία του προς την ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα», είπε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πλοίο μεταφέρει προμήθειες που είναι απαραίτητες για τη ρωσική μονάδα αεροπορίας στη Συρία.

Η Ρωσία έχει αρχίσει το σχηματισμό της Μοίρας της Μεσογείου από το Μάρτιο του 2013, με αποστολή πλοίων από το Στόλο του Ειρηνικού.

Τώρα στην ομάδα  της Μεσογείου συμμετέχουν εκ περιτροπής πλοία και σκάφη του στόλου του Ειρηνικού, της Βόρειας, τη Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας.

Ο ανεφοδιασμός του στόλου της Μεσογείου γίνεται κυρίως μέσω της σταθερής βάσης στην Ταρτούς στη Συρία, δημοσιεύει το ‘Ria’.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ