Η Ρωσία επέστρεψε 11 φορτηγά με τουρκικά προϊόντα




Δεκέμβριος 4, 2015.

Η Ρωσία επέστρεψε σήμερα 11 φορτηγά  με τουρκικά προϊόντα, τα οποία ήταν επί του βουλγαρικού πλοίου ‘΄Βάρνα’, που απέπλευσε από τη Βάρνα με προορισμό ρωσικό λιμάνι του Καυκάσου, κοντά στο Κράσνονταρ.


Τα εμπορεύματα προορίζονταν για το Καζακστάν, αλλά έπρεπε να διέλθουν μέσα από το ρωσικό έδαφος.


Σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα, ο καπετάνιος του πλοίου, Γιορντάν Γκολεμάνοφ, δήλωσε το βουλγαρικό πρακτορείο BTA ότι είχαν ενδοιασμούς οι ρωσικές λιμενικές αρχές και έπρεπε να επιστρέψουν στο λιμάνι αναχώρησης τους.


Ο διευθυντής της «Varna Ferry», Ιβάν Βάλτσεφ, διευκρίνισε ότι στα φορτηγά μεταφέρονταν οικοδομικά υλικά, χημικά προϊόντα και καλλυντικά.


Τελικά, όπως εξήγησε,  θα ακολουθηθεί το δρομολόγιο «Βάρνα Μπατούμι» στη Γεωργία και από εκεί στο Αζερμπαϊτζάν και μέσω της Κασπίας θάλασσας θα μεταφερθούν στο Καζακστάν.

Ο καπετάνιος του πλοίου δήλωσε ότι όταν οι ρωσικές αρχές ενημερώθηκαν ότι ο προορισμός τους ήταν το Καζακστάν, ζήτησαν ολοκληρωμένο τελωνειακό έλεγχο για το φορτίο και  υψηλή τραπεζική εγγύηση. Αυτή η διαδικασία έκανε πολύ απρόσιτη την τιμή της μεταφοράς. Η εταιρεία αποστολής δεν δέχθηκε και επεστράφησαν.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε το περασμένο Σάββατο διάταγμα για τη λήψη «ειδικών οικονομικών μέτρων» προς την Τουρκία, όπου μεταξύ των άλλων, συμπεριλαμβάνονται και οι απαγορεύσεις εισαγωγών τουρκικών εμπορευμάτων προς τη Ρωσία.

Οι κυρώσεις κατά της Άγκυρας, ακολουθούν την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία, στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ