Σαράγεβο: Συνελήφθησαν 11 Ισλαμιστές ύποπτοι για τρομοκρατική επίθεση




Δεκέμβριος 23, 2015.

Η αστυνομία στο Σεράγεβο συνέλαβε 11 υπόπτους για τρομοκρατία και εντόπισε  μεγάλη ποσότητα εγγράφων που αποδεικνύουν ότι προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση, όπως αναφέρει  το σερβικό πρακτορείο beta, επικαλούμενο τα  σημερινά μέσα ενημέρωσης  του Σαράγεβο.



Στην επιχείρηση συνελήφθη και ένας από τους κύριους ηγέτες της ομάδας.  Σύμφωνα με την τηλεόραση  «Ν1», οι ύποπτοι συνελήφθησαν  με εντολή  του επικεφαλής του τμήματος της Εισαγγελίας για την Τρομοκρατία.



Η συμμορία κατηγορείται για αδικήματα τρομοκρατίας, χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, υποκίνηση και προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων καθώς και ετοιμασία για φυγή σε ξένα πεδία μαχών.


Επίσης, κατηγορούνται για παραβίαση του νόμου περί  ελευθερίας της θρησκείας των θρησκευτικών κοινοτήτων στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.


Οι αστυνομικοί έκαναν επιδρομή τα ξημερώματα σε αρκετές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του Σαράγεβο καθώς και σε προάστια.


Ερευνήθηκαν οικίες υπόπτων κοντά στην περιοχή Ραΐλοβατς, όπου πριν από δύο μήνες έγινε τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε τη ζωή δύο μελών των Ενόπλων Δυνάμεων.


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι συλληφθέντες έχουν σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση του Ντάες (ισλαμικό κράτος).

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ