Αποσύρονται 12 αμερικανικά μαχητικά από τη βάση Ιντσιρλίκ




www.echedoros-a.gr


Δεκέμβριος 17, 2015.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου, η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία θα αποσύρει από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ,  που βρίσκεται στα Άδανα της Τουρκίας, 12 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15.


Το σχετικό δημοσίευμα του γαλλικού πρακτορείου σημειώνει ότι η απόφαση είναι δεδομένη και δεν θα επηρεάσει τις επιθέσεις κατά του Ντάες στο Ιράκ και τη Συρία.
Τα F-15 είχαν μεταβεί προσωρινά στη βάση Ιντσιρλίκ, όπως διευκρινίζεται.

Τα 12 αμερικανικά αεροσκάφη F-15 Eagle  και ‘Strike Eagle’ θα επιστρέψουν  στη βάση Lakenheath  στη Βρετανία.

Άλλα 12 μαχητικά αεροσκάφη τύπου  A-10 παραμένουν στο Ιντσιρλίκ, μαζί με τα υπόλοιπα αεροσκάφη του Συνασπισμού κατά του Ντάες.

 Η χρησιμοποίηση της βάσης Ιντσιρλίκ έγινε κατόπιν συμφωνίας ΗΠΑ και Τουρκία το περασμένο καλοκαίρι, προκειμένου τα αεροσκάφη του Συνασπισμού που βρίσκεται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να επιτίθενται σε στόχους του Ντάες στη Συρία.

Μετά την εγκατάσταση ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών σε βάση της Συρίας και η έναρξη επιθέσεων από αυτά κατά των τρομοκρατών, το ενδιαφέρον για την τουρκική βάση μειώθηκε.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ