Οι Κούρδοι έκαψαν τζαμί του 16ου αιώνα στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ






Δεκέμβριος 13, 2015.

Μέσα στην πολεμική ατμόσφαιρα που επικρατεί στην πόλη της νοτιο ανατολικής Τουρκίας, Ντιγιαρμπακίρ - με συνεχείς συγκρούσεις Κούρδων αυτονομιστών και τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, και αρκετούς νεκρούς εκατέρωθεν, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων προβάλει την καταστροφή ενός τζαμιού από τους (άπιστους) Κούρδους.


Το ‘Anadolu’ δημοσιεύει αρκετές φωτογραφίες που δείχνουν την ζημιά που υπέστη το μουσουλμανικό τέμενος, οθωμανικής εποχής,  του Φατίχ Πασά, μετά την επίθεση που δέχθηκε από Κούρδους αυτονομιστές στις 11 Δεκεμβρίου.

Η επίθεση των Κούρδων που καθορίζεται ως εκδικητική κατά των Τούρκων και των δομών τους, στην πόλη δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο.

Στις συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων αυτονομιστών και του τουρκικού στρατού στην νοτιοανατολική Τουρκία έχουν υποστεί ζημιά πολλά μουσουλμανικά τεμένη ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Οι Τούρκοι υποδεικνύουν με επιμέλεια τις καταστροφές αυτές προκειμένου να εξωθήσουν του μουσουλμάνους κατά των Κούρδων αυτονομιστών.






--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ