Στην Τουρκία σε 17 περιοχές έχει τεθεί απαγόρευση κυκλοφορίας




Δεκέμβριος 13, 2015.

Ο Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκίας (TİHV) ανακοίνωσε ότι συνολικά έχει τεθεί απαγόρευση κυκλοφορίας 52 φορές σε 17 επαρχίες,  από τις 16 Αυγούστου έως και την 11η Δεκεμβρίου, όπως σημειώνει  η τουρκική ‘Σολ’.


 Σε ορισμένες περιπτώσεις η απαγόρευση της κυκλοφορίας  έφθανε μέχρι και τις 14 ημέρες και οι απαγορεύσεις αυτές αφορούσαν περίπου 1,3 εκατομμύρια κατοίκους που ζουν σε αυτές της περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Πληθυσμός κατά πλειονότητα κουρδικός.

Οι πόλεις στις οποίες έχει επιβληθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών είναι στην τουρκική γραφή: Diyarbakır, Lice, Silvan, Bismil, Yenişehir, Dicle, Hazro, Mardin, Nusaybin, Dargeçit, Derik, Şırnak, Cizre, Silopi, Hakkari, Yüksekova, Muş.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι απαγορεύσεις αυτές γίνονται για να διευκολυνθεί ο τουρκικός στρατός στην καταπολέμηση των Κούρδων αυτονομιστών του PKK.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ