Ο τουρκικός στρατός σκότωσε 23 Κούρδους αυτονομιστές




Δεκέμβριος 17, 2015.

«Τουλάχιστον 23 τρομοκράτες του PKK σκοτώθηκαν στις διεξαγόμενες επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας στην επαρχία Σιρνάκ της Τουρκίας τις τελευταίες 48 ώρες με κινητοποίηση δέκα χιλιάδων Τούρκων στρατιωτών», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα του ‘Ντουνιά’.


Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε στο πρακτορείο Anadolu ότι ο τουρκικός στρατός σκότωσε 22 τρομοκράτες του PKK στην περιοχή της Τσίζρε και έναν ακόμη στην περιοχή της πόλης Σιλόπι.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Σιρνάκ, Αλί Ιχσάν Σου, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ότι οι επιχειρήσεις του στρατού βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη σε δύο περιοχές της επαρχίας του.

«Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών  θα συνεχισθεί για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών μας», δηλωσε ο Σου.

Πρόσθεσε ότι ανακοινώθηκε νέα απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών σε συνοικίες στις πόλεις  Τσίζρε και Σιλόπι.

Σημειώνεται ότι δεκάδες χιλιάδες είναι οι κάτοικοι των περιοχών στις οποίες επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας, που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους κατευθυνόμενοι σε γειτονικές πόλεις.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ