27 ρωσικά εμπορικά πλοία κρατούνται σε λιμάνια της Τουρκίας




Δεκέμβριος 16, 2015.

Μετά την κρίση που ξέσπασε με την κατάρριψη, από τουρκικό μαχητικό του ρωσικού βομβαρδιστικού S-24 στις 24 Νοεμβρίου, οι εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας έχουν αυξηθεί σημαντικά στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στο Μαρμαρά και στη Μαύρη Θάλασσα, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’.



Ο αριθμός των πλοίων με τουρκική σημαία που παρεμποδίζεται ο απόπλους τους από τα ρωσικά λιμάνια έφθασε τα οκτώ μέχρι την περασμένη εβδομάδα, με τη δικαιολογία ότι έχουν ελλείψεις (ναυσιπλοΐας).


Η Τουρκία, συνεχίζει το δημοσίευμα, εάν η Ρωσία δεν εγκαταλείψει τη στάση αυτή, θα προβαίνει σε αντιδράσεις αμοιβαιότητας, τόσο σε λιμάνια της Μεσογείου, όσο και της Μαύρης Θάλασσας.


Ενώ μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου είχαν μπλοκαρισθεί 6 εμπορικά πλοία με σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, χθες ο αριθμός αυτός έφθασε τα 27, σημειώνει το δημοσίευμα.


Οι τουρκικές αρχές κάλεσαν τη Ρωσία να διευθετήσει το ζήτημα των μπλοκαρισμένων πλοίων με τουρκική σημαία στα λιμάνια της, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει κάποια απάντηση, σημειώνει το δημοσίευμα.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ