Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε βοήθεια στο Ισραήλ 3 δις δολαρίων




Δεκέμβριος 19, 2015.

Το Ισραήλ θα λάβει 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια βοήθεια από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με ένα μνημόνιο 10ετούς συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ.


Σύμφωνα με τους όρους, τα δύο τρίτα της βοήθειας θα δαπανηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι δαπάνες  θα κατανεμηθούν ισομερώς μεταξύ  στρατιωτικών και μη στρατιωτικών προγραμμάτων.

Προς το παρόν η έγκριση  αφορά ακόμη μία δεκαετία για την ενίσχυση του Ισραήλ.
Σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα,  υπέρ της έγκρισης του  νομοσχεδίου ψήφισαν 315 βουλευτές- 150 Ρεπουμπλικάνοι και 166 Δημοκρατικοί- ενώ καταψήφισαν 113 μέλη του Κογκρέσου.

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε ένα ενοποιημένο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διάθεση 487 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιπυραυλική άμυνα του Ισραήλ και 40 εκατομμύρια σε ένα κοινό αμερικανο-ισραηλινο πρόγραμμα ανίχνευσης υπόγειων σηράγγων.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ