Προσφορά Γαλλίας στην Αίγυπτο για 4 πολεμικά πλοία




Δεκέμβριος 26, 2015.

Κάιρο.

Επιδόθηκε προσφορά στον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, από τον γαλλικό βιομηχανικό όμιλο «DCNS» για τέσσερα πολεμικά πλοία,  συνολικής αξίας €580 εκατομμυρίων.



Η πληροφορία προέρχεται από την αιγυπτιακή ‘Αχράμ’ που επικαλείται τη γαλλική εφημερίδα ‘La Tribune’.


Πέρα από αυτήν την προσφορά, η Αίγυπτος και η Γαλλία δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για την πώληση δύο δορυφόρων για το Κάιρο, ο ένας εκ των οποίων είναι για σκοπούς στρατιωτικών πληροφοριών.


Ο υποστράτηγος Μοχάμεντ αλ Ασάρ,  εκ μέρους του υπουργείου Άμυνας, ταξίδευσε στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα για να  διαπραγματευθεί τη συμφωνία, όπως δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα.


Η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία αναχώρησε από το Παρίσι, την Τρίτη,  χωρίς την υπογραφή της συμφωνίας.

 Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος αλ Σίσι επιδιώκει να συνάψει συμφωνία  το συντομότερο δυνατόν, τουλάχιστον,  για τον στρατιωτικό δορυφόρο.



Η Αίγυπτος, είχε επίσης, συνομιλίες με τη Ρωσία και πρόσφατα υπέγραψε μια συμφωνία για ένα σύστημα προστασίας των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων από πυραύλους επιφανείας – επιφανείας και πυραύλους επιφανείας- αέρος.
Η συμφωνία ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, χθες, Παρασκευή.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ