Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015

Προσφορά Γαλλίας στην Αίγυπτο για 4 πολεμικά πλοία
Δεκέμβριος 26, 2015.

Κάιρο.

Επιδόθηκε προσφορά στον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, από τον γαλλικό βιομηχανικό όμιλο «DCNS» για τέσσερα πολεμικά πλοία,  συνολικής αξίας €580 εκατομμυρίων.Η πληροφορία προέρχεται από την αιγυπτιακή ‘Αχράμ’ που επικαλείται τη γαλλική εφημερίδα ‘La Tribune’.


Πέρα από αυτήν την προσφορά, η Αίγυπτος και η Γαλλία δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για την πώληση δύο δορυφόρων για το Κάιρο, ο ένας εκ των οποίων είναι για σκοπούς στρατιωτικών πληροφοριών.


Ο υποστράτηγος Μοχάμεντ αλ Ασάρ,  εκ μέρους του υπουργείου Άμυνας, ταξίδευσε στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα για να  διαπραγματευθεί τη συμφωνία, όπως δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα.


Η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία αναχώρησε από το Παρίσι, την Τρίτη,  χωρίς την υπογραφή της συμφωνίας.

 Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος αλ Σίσι επιδιώκει να συνάψει συμφωνία  το συντομότερο δυνατόν, τουλάχιστον,  για τον στρατιωτικό δορυφόρο.Η Αίγυπτος, είχε επίσης, συνομιλίες με τη Ρωσία και πρόσφατα υπέγραψε μια συμφωνία για ένα σύστημα προστασίας των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων από πυραύλους επιφανείας – επιφανείας και πυραύλους επιφανείας- αέρος.
Η συμφωνία ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, χθες, Παρασκευή.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: