Η Ιταλία θα στείλει 450 στρατιώτες στο φράγμα της Μοσούλης




Οι κουρδικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το φράγμα τον Αύγουστο του 2014, γράφει το 'Σκάι Νιουζ Αράμπια'

Δεκέμβριος 16, 2015.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, δήλωσε ότι η χώρα του σκοπεύει να στείλει μια στρατιωτική δύναμη 450 στρατιωτών για την υπεράσπιση του φράγματος της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, αφού μια ιταλική εταιρεία κέρδισε διαγωνισμό για τη συντήρησή του.


Ο Ρέντσι την Τρίτη το απόγευμα,  σε συνέντευξή του, δήλωσε ότι η Ρώμη θα έστελνε στην περιοχή 450 στρατιώτες για να βοηθήσουν τους Αμερικανούς στην προστασία του φράγματος, το οποίο όπως είπε «βρίσκεται στην καρδιά μιας επικίνδυνης περιοχής που συνορεύει με το Ντάες».

Οι κουρδικές δυνάμεις, πεσμεργκά,  ανακατέλαβαν το μεγαλύτερο φράγμα του Ιράκ, το οποίο  παρέχει νερό σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στο βόρειο τμήμα της χώρας.

 Η φύλαξη του φράγματος γίνεται από τους Κούρδους που βοηθιούνται από την αμερικανική πολεμική αεροπορία-  από τον Αύγουστο του 2014.

Η ιταλική εταιρεία ‘Trevi Group’ κέρδισε ένα διαγωνισμό για ενίσχυση του φράγματος, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Τίγρη, πενήντα χιλιόμετρα από την πόλη της Μοσούλης. Η εργασία είναι της τάξης των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το αραβικό δημοσίευμα,  οι Ιταλοί στρατιώτες ενδεχομένως να αυξηθούν στους 750. Η αποστολή τους θα είναι η υπεράσπιση του φράγματος και η προστασία των εργαζομένων της  εταιρείας,  για την ολοκλήρωση του έργου της, που είναι μία από τις πιο βασικές υποδομές του Ιράκ.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ