Βουλγαρία: 56 χιλιάδες δολάρια βρέθηκαν στα σπίτια των τελωνειακών




Δεκέμβριος 14, 2015.

Η εγκληματική ομάδα των Βούλγαρων που δρούσε στο μεθοριακό σταθμό των βουλγαρο-τουρκικών συνόρων, ‘Καπιτάν Αντρέβο’ και συνελήφθη χθες το πρωί, αποτελούνταν, τελικά, από 33 τελωνειακούς υπαλλήλους, μεταξύ αυτών ήταν και ο προϊστάμενος του σταθμού.


Αυτό αναφέρθηκε από τον Ντανιέλ Ποπόφ, εισαγγελέας, εκπρόσωπος του Ειδικού Εισαγγελέα της Σόφιας.

Η βουλγαρική αστυνομία έκανε ελέγχους στα σπίτια των συλληφθέντων και εντοπίστηκαν περίπου 56 χιλιάδες δολάρια.

Οι τελωνειακοί δωροδοκούνταν για να περάσουν ανέλεγκτα τα οχήματα από την Τουρκία και το «κόστος» για κάθε τουρκικό φορτηγό έφθανε μέχρι τα 300 ευρώ.

Παρότι ο έλεγχος στο μεθοριακό σταθμό τελείωσε και τα σύνορα άνοιξαν, φέρονται και άλλοι συνεργοί των επίορκων τελωνειακών.

Σημειώνεται ότι στην επιχείρηση κατά της διαφθοράς στα βουλγαροτουρκικά σύνορα έλαβαν μέρος 140 αστυνομικοί από τη Γενική Διεύθυνση Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος, που υπάγεται στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλγαρίας, καθώς και εισαγγελείς και ανακριτές, σημειώνει το δημοσίευμα.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ