Σερβία: Το 59% των πολιτών υποστηρίζει την ένταξη στην ΕΕ




Δεκέμβριος 2, 2015.

Την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζει το 59% του πληθυσμού και σε ένα πιθανό δημοψήφισμα για ένταξη στην ΕΕ, το 56% των πολιτών θα ψηφίσει θετικά, ενώ το 26% θα ψήφιζε κατά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που ανακοινώθηκαν σήμερα από την διευθύντρια της ‘TNS Medium Gallup’, Σλαντιάνα Μπράκους.


«Οι συνήθεις λόγοι που προέβαλαν οι πολίτες, οι οποίοι υποστηρίζουν την ένταξη στην ΕΕ, είναι ότι θα έχουν έναν καλύτερο μέλλον, ευημερία, καλύτερες ευκαιρίες για απασχόληση και ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Όσοι είναι κατά της ένταξης που αποτελεί περίπου το 36% των πολιτών έχει ως κύριους λόγους την αυξανόμενη φτώχεια, την ανεργία, την απώλεια της εθνικής ταυτότητας και κυριαρχίας και την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων από ξένους», δήλωσε η Μπράκους στο Βελιγράδι.


Η ίδια επεσήμανε ότι οι πιο μορφωμένοι  έχουν μια πιο θετική στάση απέναντι στην ΕΕ, σε σχέση με τους μεγαλύτερους και με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης.


Η έρευνα έδειξε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των πολιτών, το 46% πιστεύει ότι η ένταξη της Σερβίας προϋποθέτει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, αλλά σε αυτήν την περίπτωση το 64% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι κατά της ένταξης με αυτήν την προϋπόθεση.


Επίσης το 53% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Σερβία θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης  όχι νωρίτερα από μια δεκαετία και το 14% είναι ότι δεν θα γίνει ποτέ, σύμφωνα με την σερβική ‘Blic’.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ