«Πρόσβαλαν τον Ερντογάν» 98 άτομα τους τελευταίους 10 μήνες







Δεκέμβριος 8, 2015.

Αραβικό δημοσίευμα  επικαλείται αναφορές αντιπολιτευτικών εφημερίδων της Τουρκίας, που σημειώνουν ότι τουλάχιστον 98 άτομα συνελήφθησαν στην Τουρκία στη διάρκεια των τελευταίων 10 μηνών, με την κατηγορία της εξύβρισης ή προσβολής του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Τα δημοσιεύματα βασίζονται σε  έκθεση του οργανισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, που συμπληρώνει ότι παραπέμφθηκαν  σε δίκη 66 άτομα από το σύνολο των συλληφθέντων.


Επίσης, επισημαίνονται από την εφημερίδα ‘Ζαμάν’ οι  96 χιλιάδες ιστοσελίδες που έχουν μπλοκαρισθεί με  δικαστικές αποφάσεις.


Με τα φαινόμενα αυτά, η τουρκική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξανόμενες κατηγορίες για  περιορισμό της ελευθερίας στη χώρα, καθώς και με κατηγορίες, ότι υποστηρίζονται  οι επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και  πολιτικών αντιπάλων από τις δομές της χώρας.


Μια σημαντική αρνητική αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των κρατουμένων στην Τουρκία, που αυξήθηκε κατά 10,1% το 2014 σε σύγκριση με το 2013, όπως σημειώνει μελέτη του τουρκικού Ινστιτούτου Στατιστικής, που δημοσιεύει η εφημερίδα ‘Χουριέτ’.


Ο αριθμός των φυλακισμένων το 2013 ήταν περίπου 144.000, ενώ ο αριθμός αυτός ανήλθε το 2014 σε πάνω από 158 χιλιάδες, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.


Μέσα σε μια πενταετία η εγκληματικότητα  στην Τουρκία έχει ανέλθει σημαντικά, αφού το 2010 στις τουρκικές φυλακές ήταν μόνο 120 χιλιάδες Τούρκοι.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ