Ο Άσαντ κατηγόρησε τη Γαλλία για υποστήριξη της τρομοκρατίας και του πολέμου




Δεκέμβριος 1, 2015.

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, κατηγόρησε τη Γαλλία για «υποστήριξη της τρομοκρατίας» και τόνισε ότι βλέπει την Πράγα,  ως ένα πιθανό μέρος για υπογραφή σε οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία για ειρήνη και τερματισμό του συνεχιζόμενου των περισσότερων από τέσσερα χρόνια πολέμου, στη χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής.


Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Τσεχίας, ο Άσαντ, ρωτήθηκε εάν θεωρούσε ότι μπορούσαν να γίνουν ειρηνευτικές συνομιλίες στην Πράγα, μετά την πρόταση του προέδρου της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Φυσικά, εάν ρωτήσετε τους Σύριους θα απαντήσουν ότι δεν θέλουν ειρηνευτική διάσκεψη στο Παρίσι, γιατί πιστεύουν ότι η Γαλλία υποστηρίζει την τρομοκρατία και τον πόλεμο και όχι την ειρήνη», απάντησε στην τσεχική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τις απόψεις του, η Πράγα είναι μια καλή επιλογή, λόγω της ισορροπημένης θέσης της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Η τσεχική πρεσβεία, έχει γίνει κέντρο κοινοποίησης των ΗΠΑ και της ΕΕ με τη Δαμασκό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συριακή κυβέρνηση και η αντιπολίτευση υποστηρίζουν την ιδέα αυτή.

Βασική προϋπόθεση για την επίλυση της συριακής κρίσης, σύμφωνα με τον Άσαντ, είναι η εξάλειψη της τρομοκρατίας στη χώρα. Μόνο μετά τη νίκη επί της τρομοκρατίας θα είναι δυνατό να διεκπεραιωθεί ένας ουσιαστικός διάλογος για την κανονική ζωή της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος κατηγορηματικά.

Προέτρεψε τους Ευρωπαίους, να αυξήσουν τη βοήθεια προς τους πρόσφυγες.

«Οι περισσότεροι από αυτούς είναι αξιοπρεπείς πολίτες της Συρίας, πατριώτες και τίμιοι άνθρωποι. Αλλά, συγχρόνως, οι τρομοκράτες προσπαθούν να εισέλθουν στην Ευρώπη ως πρόσφυγες. Είναι δύσκολο να πούμε πόσοι υπάρχουν μεταξύ τους», προειδοποίησε ο Άσαντ.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ