Χρηματική ποινή στην «Σπαρτάκ» -Μόσχας, για κάψιμο τουρκικών σημαιών




Δεκέμβριος  9, 2015.

Η Ένωση Ρωσικού Ποδοσφαίρου  τιμώρησε την Τετάρτη με πρόστιμο 100 χιλιάδων ρουβλίων την ποδοσφαιρική ομάδα της Μόσχας ‘Σπαρτάκ’, μετά την πυρπόληση  τουρκικών σημαιών από τους οπαδούς της ομάδας,  κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ομάδα ‘Κρίλια Σοβέτοφ’ στις αρχές του μήνα. 


Το περιστατικό- γράφει το αραβικό δημοσίευμα- έλαβε χώρα στη ρωσική πρωτεύουσα στις 4 Δεκεμβρίου, δέκα ημέρες μετά την κατάρριψη  του ρωσικού βομβαρδιστικού στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, που προκάλεσε ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο επικεφαλής της Πειθαρχικής Επιτροπής, Αρτούρ Γκριγκόριαντς, δήλωσε ότι «η ποινή επεβλήθη στην ομάδα για το κάψιμο 5 τουρκικών σημαιών στο γήπεδο».

Πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία απαγορεύεται η εκμετάλλευση των αθλητικών εγκαταστάσεων για εκφράσεις  θεμάτων που δεν ανήκουν στο άθλημα. Εάν το περιστατικό επαναληφθεί ο σύλλογος θα αντιμετωπίσει αυστηρότερες κυρώσεις», τόνισε.

Το παιχνίδι έληξε με τη νίκη της Σπαρτάκ (Σπάρτακος) που είναι τέταρτη στο ρωσικό πρωτάθλημα με τέρματα ένα- μηδέν.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ