Η Τεχεράνη αρνείται εκτόξευση πυραύλου κοντά στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο




Δεκέμβριος 31, 2015.

Με  σημερινή ανακοίνωση, η  Τεχεράνη, διέψευσε τις αμερικανικές καταγγελίες ότι υπήρξε βολή ιρανικού πυραύλου κοντά σε αμερικανικά και γαλλικά πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ, όπως αναφέρει το αιγυπτιακό ‘ράδιο Σαβά’.


Ο Ιρανός αξιωματούχος Ραμαζάν Σαρίφ, δήλωσε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια με τις ναυτικές δυνάμεις τους,  κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, όπως ισχυρίζονται οι Αμερικανοί, ότι, δηλαδή,  πύραυλός τους, έπεσε κοντά σε αμερικανικό πλοίο στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν διεξήχθη ναυτική άσκηση στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι  το Ιρανικό Ναυτικό διεξήγαγε ασκήσεις στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ και ότι ιρανικός πύραυλος έπεσε κοντά σε αμερικανικό και γαλλικό πολεμικό πλοίο που συνόδευαν αμερικανικό αεροπλανοφόρο.
Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως ‘προκλητική’, όπως σημειώνεται.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ