Διαμαρτυρία στο Μαυροβούνιο κατά του ΝΑΤΟ- (αλβανική εκδοχή)




Δεκέμβριος 13, 2015.

Στη δημοσίευση για τη διαμαρτυρία στο Μαυροβούνιο κατά της ένταξής του στο ΝΑΤΟ, όπως σημειώσαμε, υπάρχει και η αλβανική εκδοχή-του θέματος-, από την εφημερίδα ‘Shekulli’,  την οποία παρουσιάζουμε:


Το Δημοκρατικό Μέτωπο οργάνωσε διαμαρτυρία κατά της ένταξης της χώρας  στις δομές του ΝΑΤΟ.

Η διαδικτυακή πύλη ‘Vijesti’ αναφέρει ότι διαδηλωτές φέροντας πυρσούς στα χέρια τους φώναζαν συνθήματα όπως « Μην αφήνετε το Κοσσυφοπέδιο», «Το Κοσσυφοπέδιο είναι η καρδιά της Σερβίας».

Στο συλλαλητήριο, στο οποίο δεν υπήρχε πουθενά η σημαία του Μαυροβουνίου, υπήρχε πανό που έγραφε  «Το ΝΑΤΟ είναι σατανική οργάνωση».

Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου έψαλλαν τον «Ύμνο των ηρώων του Κοσσυφοπεδίου» και άλλα σερβικά πατριωτικά τραγούδια.

Η τηλεόραση του Μαυροβουνίου ‘TV Vijesti’ ανέφερε ότι στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, τουλάχιστον, 5.000 άτομα, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν πάνω από 1.500 άτομα.

Οι διοργανωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ της Ρωσίας και του Πούτιν. Το δημοσίευμα επίσης σημειώνει ότι αστυνομικές δυνάμεις είχαν τοποθετηθεί μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ποντγκόριτσα αλλά και μπροστά από την αλβανική πρεσβεία, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ