Οι Αμερικανοί ετοιμάζουν αεροπορική βάση σε κουρδική περιοχή της Συρίας




Δεκέμβριος 4, 2015.

Η λιβανέζικη εφημερίδα ‘Αλ Ακμπάρ’ που είναι προσκείμενη στο συριακό καθεστώς και στην οργάνωση «Χεζμπολάχ», αναφέρει ότι Αμερικανοί μηχανικοί προετοιμάζουν το άνοιγμα μιας αεροπορικής βάσης στη βορειο-ανατολική Συρία.


Οι κουρδικές  συριακές δημοκρατικές δυνάμεις (SDF) έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους και ο αεροδιάδρομος ετοιμάζεται  στη γεωργική περιοχή Ρίμελαν της ανατολικής Χασάκα.

Η περιοχή είναι ελεγχόμενη από την κουρδική ομάδα YPG και σύμφωνα με την εφημερίδα οι Αμερικανοί τεχνικοί και μηχανικοί δουλεύουν εκεί τις τελευταίες έξι εβδομάδες.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μήκος του αεροδιαδρόμου θα είναι 2.500 μέτρα και στο σύνολο της αεροπορικής βάσης θα καλύπτει περί τα 10 στρέμματα.

Η περιοχή Ρίμελαν είναι ένα από κύρια προπύργια της Ομάδας Λαϊκής Άμυνας των Κούρδων (YPG) και εκεί είναι αποθηκευμένα πυρομαχικά της οργάνωσης.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι  οι SDF δεν περιλαμβάνει μόνο Κούρδους αλλά και εντόπιους Άραβες και Ασσύριους.
Ο στρατός τους υπολογίζεται περί τις 30 χιλιάδες. Οι Αμερικανοί έχουν αναγνωρίσει τη συνεισφορά των δυνάμεων αυτών και τους έχουν προμηθεύσει με δεκάδες τόνους όπλα και πυρομαχικά.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ