Η Τουρκία θα αναπτύξει αντιαεροπορικούς πυραύλους στα σύνορα με Συρία




Δεκέμβριος 7, 2015.

Δημοσίευμα της εφημερίδα 'Aksam' αναφέρει ότι λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στα σύνορα με τη Συρία, οι τουρκικές αρχές έχουν αποφασίσει να αναπτύξουν αντιαεροπορικά συγκροτήματα πυραύλων (ΖRK), ξεκινώντας ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τη γαλλο-ιταλική εταιρεία Eurosam.


Πρόσφατα, η Τουρκία επιβεβαίωσε την ακύρωση ενός διεθνούς διαγωνισμού για την παραγωγή εξαρτημάτων για τα τουρκικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας αξίας 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η σχετική συμφωνία είχε συναφθεί με την Κίνα.

Λαμβάνοντας, όμως,  υπόψη την αυξανόμενη απειλή κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία και γενικότερα την ένταση που υπάρχει στην περιοχή, έστειλε στρατιωτική και τεχνική αντιπροσωπεία στην Ιταλία και τη Γαλλία για το κοινό αντιαεροπορικό σύστημα τους.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ