Το τουρκικό πυροβολικό έβαλλε κατά των Κούρδων της Συρίας στην Ταλ Αμπιάντ




Δεκέμβριος 24, 2015.
Χθες το βράδυ, αρκετές εκατοντάδες στρατιωτών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας παρατάχθηκαν κατά μήκος των συνόρων και έβαλλαν με το πυροβολικό κατά της πόλης της Συρίας Ταλ Αμπιάντ.


Η δράση αυτή είχε επιδεικτικό χαρακτήρα και έγινε όπως λέγουν τουρκικές πηγές, έγινε  για να τιμωρήσουν  τους Κούρδους του κινήματος YPG.


Οι Κούρδοι  έχουν υπό την κατοχή τους τη συριακή αυτή πόλη, την οποία ελευθέρωσαν από τους τζιχαντιστές του Ντάες, αλλά σύμφωνα με την Τουρκία οι μαχητές του YPG θεωρούνται σύμμαχοι του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος της Τουρκίας (PKK) και χαρακτηρίζονται ως «τρομοκράτες».


Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι ο βομβαρδισμός των Κουρδικών Ομάδων Λαϊκής Άμυνας (YPG) ξεκίνησαν στις 19:30 ώρα Δαμασκού και σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους σε καμία περίπτωση δεν δόθηκε κίνητρο για αυτήν την επίθεση.


Οι ομάδες YPG δεν έχουν καμία δραστηριότητα στο τουρκικό έδαφος και προσβλέπουν μόνον στην προστασία των συνόρων με την Τουρκία και καθορίζεται η επίθεση αυτή των Τούρκων ως πρόκληση, όπως γράφει η εφημερίδα «Αλ Μασντάρ», την οποία επικαλείται το ρωσικό δημοσίευμα.


Αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό, αφού τέτοια γεγονότα έχουν γίνει επανειλημμένα, αρχής γενομένης, από τις 24 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.


Υπάρχει μια απότομη κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των Κούρδων ανταρτών της Συρίας και του τουρκικού στρατού στο βόρειο τμήμα της Συρίας.


Η έκφραση της τουρκικής εχθρότητας φάνηκε μετά τον Ιούλιο του 2015, όταν η πόλη Ταλ Αμπιάντ απελευθερώθηκε από τους Κούρδους, έπειτα σκληρές μάχες με τους τζιχαντιστές του Ντάες.


Αποτέλεσμα του κουρδικού ελέγχου της πόλης, ήταν να κοπεί ένας διάδρομος εφοδιασμού των τρομοκρατών του Ντάες από την Τουρκία, προξενώντας αρνητικές αντιδράσεις από ορισμένους κύκλους  της Τουρκίας.


Στην ουσία, οι πραγματικές επιδιώξεις των Τούρκων είναι να προκαλέσουν τους Κούρδους, έχοντας σκοπό να εξαπολύσουν μια πλήρους κλίμακας επίθεση.


Μια απροκάλυπτη επιθετική πράξη εναντίον των Κούρδων της Συρίας  από την Άγκυρα, εμποδίζεται από το γεγονός ότι οι ομάδες YPG υποστηρίζονται από το Δυτικό Συνασπισμό και ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ, που κατανοούν ότι στο βόρειο μέρος της Συρίας είναι οι μοναδικές δυνάμεις που αντιστέκονται στους τρομοκράτες του Ντάες.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ