Ο συριακός στρατός ανακαταλαμβάνει τμήματα της επαρχίας Χαλεπίου





Δεκέμβριος 8, 2015.

Από χθες οι μονάδες του στρατού της Συρίας είχαν αρκετές επιτυχίες στην επαρχία του Χαλεπίου.

Οι 43η, 82α και 155η Ταξιαρχίες με μέλη του μηχανοκίνητου τμήματος  και με την υποστήριξη στρατιωτών της Χεζμπολάχ και των Ελεύθερων Δημοκρατικών Δυνάμεων του Χαλεπίου και ιρακινούς παραστρατιωτικούς της οργάνωσης ‘Χαρακάτ αλ Νουγιάμπα’, κατάφεραν να απελευθερώσουν αρκετούς οικισμούς στο νότιο τμήμα της επαρχίας, όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα ‘αλ Μασντάρ’.


Από χθες το πρωί, η 4η Μεραρχία με την υποστήριξη συμμαχικών της δυνάμεων, έκλεισαν την κεντρική οδό εφοδιασμού των Ισλαμιστών, την εθνικό οδό Δαμασκού Χαλεπίου (M-5) και μετά από μακρά ανταλλαγή πυροβολισμών κατέλαβαν τα χωριά Ζεϊτάν και Αλ Καλάγια.

Σημαντικές απώλειες υπήρξαν από τις τρομοκρατικές οργανώσεις ‘Χαρακάτ αλ Σαμ Αράρ» και «Χαρακάτ Νουρουντίν αλ Ζίνκι» που πρόσκειται στο ‘Ντάις’, καθώς αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν προς την κατεύθυνση του χωριού ‘αλ Ζόρμπα’.

Αρκετά μέλη των ριζοσπαστικών ομάδων έχουν σκοτωθεί, ενώ αιχμαλωτίστηκαν τέσσερις.

Από σήμερα το πρωί, το η 4η μεραρχία μπήκε στην τρίτη φάση της επίθεσης στην επαρχία Χαλεπίου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα- για το τι συνέβη στην επαρχία αυτή.
Πάντως επισημαίνεται ότι σε περίπτωση κατάληψης των κύριων θέσεων των ισλαμιστών στην επαρχία θα είναι καταστροφική για τις ισλαμιστικές ομάδες, αφού θα ανακοπεί η πηγή εφοδιασμού τους που είναι η πόλη Ιντλίμπ και αυτό θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για την πλήρη απελευθέρωση της επαρχίας.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ