Έκκληση Βαγδάτης για προστασία των Χριστιανών στο Ιράκ




Δεκέμβριος 28, 2015.

Ο υπουργός Μετανάστευσης του Ιράκ, Νταρμπάζ Μοχάμεντ ζήτησε την προστασία των χριστιανών στο Ιράκ και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.


Σε δήλωσή του τη Δευτέρα, τόνισε ότι είναι καιρός να αντιμετωπισθούν οι τραγωδίες -στη Σινιάρ και τη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ- των χριστιανικών κοινοτήτων, που έχουν υποστεί φοβερά πλήγματα με την εμφάνιση του Ντάες στο Ιράκ τον Ιούνιο του 2014.

«Ο αριθμός των Χριστιανών που μεταναστεύουν  από το Ιράκ στο εξωτερικό,  είναι ένας δείκτης  που κρούει των κώδωνα του κινδύνου τόσο για το Ιράκ όσο και την Κουρδική Περιφέρεια», είπε.

Ο Μοχάμεντ δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι οι συνθήκες διαβίωσης των μειονοτήτων στη χώρα να βελτιωθούν και οι απειλές από τρομοκρατικές οργανώσεις εναντίον των εθνοτικών και των θρησκευτικών ομάδων να μετριασθούν.

Υποσχέθηκε βασικές υπηρεσίες για τις μειονοτικές ομάδες και δήλωσε ότι το υπουργείο θα συνεχίσει να παρέχει τις βασικές ανάγκες διαβίωσης.

Ο Ιρακινός υπουργός, είπε ακόμη, ότι το υπουργείο θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επιστροφή των εκτοπισμένων κατοίκων στα σπίτια τους, μετά την εκκαθάριση της περιοχής, από μηχανικούς του στρατού,  από παγίδες βομβών που έχουν τοποθετηθεί από τους τζιχαντιστές, όπως σημειώνει το κουρδικό δημοσίευμα.
-           

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ