Αμερικανός στρατηγός: Βαθμολογηθήκαμε με μείον τρία στην προπαγάνδα του Ντάες




Δεκέμβριος 15, 2015.

Αμερικανοί ειδικοί που εργάζονται στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας του Ντάες (ισλαμικό κράτος) προτρέπουν  σε μια αντιμετώπιση της ισλαμικής προπαγάνδας που απευθύνεται κυρίως στα νέα άτομα, τους νέους μουσουλμάνους.


Ο στρατηγός των αμερικανικού στρατού, Joe Dunford (στη φωτό αριστερά),  σε εθνικό φόρουμ για την εθνική ασφάλεια,  που διεξήχθη στην Ουάσιγκτον τη Δευτέρα, τόνισε ότι στον τομέα της αντιμετώπισης της προπαγάνδας  των ριζοσπαστών ισλαμιστών : «Έχουμε πάρει βαθμολογία ‘μείον τρία ή μείον τέσσερα’ και αυτό πρέπει να διορθωθεί».

Ο Ντάνφορντ που είναι πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, επεσήμανε ότι οι Δυτικοί παραβλέπουν τη δύναμη του Ντάες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν αντιλαμβάνονται ότι  η προπαγάνδα των εξτρεμιστών διεγείρει τη φαντασία ορισμένων.

«Εμείς μπορούμε να δούμε τον παραλογισμό των ιδεών τους και αμέσως να τις απορρίψουμε, μας είναι εύκολο, αλλά αυτές οι ιδέες έχουν απήχηση (στους μουσουλμάνους), είπε.

«Όλως περιέργως έχουν απήχηση σε νέους ανθρώπους, εδώ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι είτε δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους ή απλά, δεν κατάφεραν να ενσωματωθούν πλήρως στην κοινωνία μας».

Ο ίδιος εμφανίσθηκε σε συνέντευξη νωρίτερα τη Δευτέρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να καταστρέψει την τρομοκρατική ομάδα Ντάες.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ