Καταγράφηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στη Γερμανία




Δεκέμβριος 9, 2015.

Ο αριθμός των προσφύγων που έχουν καταγραφεί στη Γερμανία το 2015 έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο. Τα στοιχεία αναφέρθηκαν στο Μόναχο από την υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων της Βαυαρίας, Εμιλία Μύλλερ.


Μόνο το Νοέμβριο εισήλθαν στη χώρα 200 χιλιάδες μετανάστες. Έτσι οι εγγεγραμμένοι στο σύστημα easy στα τέλη Νοεμβρίου έχουν φθάσει τους 965 χιλιάδες, ενώ μόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο εισήλθαν στη χώρα περίπου  5000 μετανάστες.

Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο πραγματικός αριθμός των μεταναστών ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος.

«Στο άμεσο μέλλον θα εισαχθούν περιορισμοί στην είσοδο των μεταναστών γιατί η Γερμανία  δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει μακροπρόθεσμα μια παρόμοια ροή», δήλωσε η Μύλλερ.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο Βερολίνο, ωστόσο, αντιτάσσεται στην επιβολή ορίου για τους μετανάστες. Τη Δευτέρα, θα παρουσιάσει σχέδιο για την έκδοση δελτίων ταυτότητας στους πρόσφυγες για την επίσπευση της επεξεργασίας των δεδομένων τους στα διάφορα ιδρύματα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ