Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επισκέπτεται τη Σερβία




Γιορτή για την τουρκική γλώσσα στα Σκόπια



Δεκέμβριος 28, 2015.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, επισκέπτεται σήμερα τη Σερβία, θα συναντηθεί με το Σέρβο ομόλογό του Αλεξαντάρ Βούτσιτς και την πρόεδρο του Κοινοβουλίου Μάγια Γκοΐκοβιτς.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα παραστεί στο Σερβικο-τουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ, όπου θα παρουσιασθούν επενδυτικές ευκαιρίες για τουρκικές επιχειρήσεις στη Σερβία.

Η Σερβία αναμένεται φέτος να καταγράψει ρεκόρ στο εμπόριο με την Τουρκία, καθώς υπολογίζεται σε ένα δισεκατομμύρια Ευρώ, σύμφωνα με το Σέρβο υπουργό Εμπορίου, Ρασίμ Λιάιτς.


 Ημέρα της Εκπαίδευσης στην Τουρκική Γλώσσα γιορτάζεται στα Σκόπια




Οι Τούρκοι στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, γιορτάζουν την Ημέρα της Εκπαίδευσης στην τουρκική γλώσσα, που αποτελεί την εθνική γιορτή της τουρκικής κοινότητας στην πΓΔΜ.


Με την ευκαιρία αυτή ο το τουρκικό θέατρο στην πόλη των Σκοπίων θα παρουσιάσει τη μονογραφία «Με σίγουρα βήματα προς το στόχο». Ο τουρκικός θίασος συμπληρώνει φέτος 65 χρόνια από την ίδρυσή του στα Σκόπια.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ