Μόσχα: Συνάντηση Λαβρόφ με τον ηγέτη των Κούρδων της Τουρκίας




Φωτό από τη συνάντηση του Σεργκέι Λαβρόφ με τον επικεφαλής του τουρκικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, Σελαχατίν Ντερμιτάς

Δεκέμβριος 23, 2015.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, εξέφρασε την ετοιμότητα της Μόσχας να συνεργασθεί με τις ένοπλες κουρδικές δυνάμεις «στο έδαφος», για την καταπολέμηση του Ντάες.



Ο Λαβρόφ, στη συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον Σελαχατίν Ντερμιτάς,  ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, επιβεβαίωσε ότι  η Ρωσία  δεν έχει αλλάξει στάση προς τον τουρκικό λαό, μετά την κατάρριψη από την τουρκική πολεμική αεροπορία,  του ρωσικού βομβαρδιστικού, στις 24 Νοεμβρίου στα σύνορα Συρίας- Τουρκίας.


«Γνωρίζουμε τον σοβαρό ρόλο που διαδραματίζουν οι ένοπλες δυνάμεις των Κούρδων, στη Συρία και το Ιράκ, κατά της απειλής της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ντάες και των άλλων εξτρεμιστών. Οι Κούρδοι αγωνίζονται για τα σπίτια τους, το δικαίωμα να ζήσουν στη γη τους», είπε ο Λαβρόφ.


Πρόσθεσε:

«Η Ρωσία που συμμετέχει στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Συρία είναι έτοιμη να συνεργασθεί στενά με τις ένοπλες δυνάμεις  που αγωνίζονται για την ίδια απειλή».


Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, τόνισε ότι η Μόσχα θα λάβει υπόψη τη γνώμη του φιλοκουρδικού Κόμματος  της Δημοκρατίας των Λαών  (HDP) σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία.


«Μελλοντικά στο σχεδιασμό μας σε αυτήν την περίπλοκη κατάσταση  είμαστε έτοιμοι και ενδιαφερόμαστε να λάβουμε υπόψη τις εκτιμήσεις σας», είπε ο Λαβρόφ στον Σελαχατίν Ντερμιτάς- συμπρόεδρο του HDP.


Επιπρόσθετα  τόνισε ότι η ρωσική στάση έναντι του τουρκικού λαού δεν έχει αλλάξει, μετά το περιστατικό με το Su 24.

“Η στάση μας για την ενέργεια αυτή, για την οποία τιμωρείται η σημερινή τουρκική ηγεσία, σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, το οποίο  διεξήγαγε αντιτρομοκρατική αποστολή, σε καμία περίπτωση δεν έχει αλλάξει απέναντι στο σύνολο του τουρκικού λαού. Είναι μια στάση που βασίζεται  στη φιλία και στη μακρά ιστορία της γειτνίασης και των κοινών πολιτιστικών, οικονομικών και ανθρωπιστών δεσμών», είπε ο Λαβρόφ.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ