Άταφοι Κούρδοι στους δρόμους στην νοτιοανατολική Τουρκία



http://videolar.sondakika.com/483/silopi-de-cenazenin-6-gundur-sokakta-bekledigi-7998406_KJ_24122015_1511_sd.mp4


Κλικ τη φωτό για βίντεο




Δεκέμβριος 24, 2015.

Στις πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας που κατοικούνται, κυρίως από Κούρδους, στην επαρχία Σιρνάκ, στην Τσίζρε και την Σιλόπι, διανύεται η 11η ημέρα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών.


Πριν από έξι ημέρες γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, σκοτώθηκε στη μέση του δρόμου ένας 57χρονος κάτοικος της πόλης Silopi.  Μέχρι σήμερα το σώμα του βρίσκεται στο σημείο που σκοτώθηκε. Κανείς δεν τολμά να πάρει τον νεκρό, φοβούμενος για τη ζωή του, γιατί ο νεκρός σκοτώθηκε από Τούρκο ελεύθερο σκοπευτή δίχως λόγο και αιτία.


Σύμφωνα με τον βουλευτή του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών –HDP, Ferhat Encü, δεν έχουν παραλάβει τη σορό ούτε οι υπηρεσίες του υπουργείου υγείας.


Ο Encü είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί από τον τουρκικό στρατό 12 αθώοι πολίτες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, στην περιοχή που επικρατεί ο στρατιωτικό νόμος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ