Σκόπια: Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διαπραγματευόταν το όνομα με τους Έλληνες





Δεκέμβριος 13, 2015.

Ο πρόεδρος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, SDSM, Ζόραν Ζάεφ, κατηγόρησε την κυβέρνηση του κυβερνώντος VMRO-DPMNE και ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι και τον πρώην αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών (εξάδελφό του) Σάσο Μιγιάλκοφ για παραπλάνηση του λαού και τους χαρακτήρισε ως ‘ψεύτικους πατριώτες’.


Ο Ζάεφ είπε ότι αυτοί «οι ψευτοπατριώτες από τη μια λέγανε ότι δεν διαπραγματεύονται το όνομα του κράτους και από την άλλη είχαν επαφές με τον Έλληνα επιχειρηματία Μανώλη (δεν αναφέρεται επίθετο) για αλλαγή στο όνομα του κράτους».

Ο αρχηγός του SDSM κατηγόρησε τον Γκρούεφσκι για ψεύτικο και εικονικό πατριωτισμό.
«Δείξαμε ότι ο κάλπικος πατριώτης Νίκολα Γκρούεφσκι και ο εξάδελφός του, Σάσο Μιγιάλκοφ, διαπραγματεύονταν κρυφά για την αλλαγή του ονόματος  του κράτους,  με κάποιον αμφιλεγόμενο Έλληνα επιχειρηματία Μανώλη (απεσταλμένο της ελληνικής κυβέρνησης).

»Μάλιστα οι δύο αυτοί έκαναν εκστρατεία σπίλωσης των πολιτών που επιθυμούσαν μια καλύτερη ζωή. Οι πολίτες της χώρας είναι ενωμένοι για να σταματήσουν το έγκλημα και τη διαφθορά. Οι πραγματικές αλλαγές στη χώρα θα έρθουν μετά τις 24 Απριλίου του 2016», είπε ο Ζάεφ.

-
Στο μεταξύ την Τρίτη  (μεθαύριο) θα πρέπει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, να παραιτηθεί από τη θέση του και να ορκισθεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός, μέχρι τις εκλογές της 24 Απριλίου του 2016.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ