Μαυροβούνιο και Βοσνία-Ερζεγοβίνη θα έχουν κοινές πρεσβείες




Δεκέμβριος 9, 2015.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Βοσνίας –Ερζεγοβίνης και του Μαυροβουνίου, Ιγκόρ Τσαρνάντακ και Ιγκόρ Λούξιτς, δήλωσαν σήμερα ότι από το επόμενο έτος αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή της συμφωνίας,  για την από κοινού χρήση των εγκαταστάσεων των διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό.


Στη δήλωσή τους αναφέρουν ότι εκτός από τα πρακτικά οφέλη και την οικονομική ελάφρυνση,  τα κοινά διπλωματικά και προξενικά γραφεία των δύο χωρών στον κόσμο, μεταφέρουν το μήνυμα της ισχυρής συνεργασίας μεταξύ του Μαυροβουνίου και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

«Μόλις σήμερα το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε την πρόταση για τη βάση της επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με τη λεγόμενη συγκατοίκηση. Οι συνομιλίες βρίσκονται στο τέλος και στις αρχές του νέου έτους, αναμένουμε να υπογραφεί η συμφωνία, η οποία θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή», δήλωσε ο Τσαρνάντακ στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Λούξιτς στο Σαράγεβο.

Ο Λούξιτς είπε χαρακτηριστικά ότι η συμφωνία δεν είναι μόνο «η μοιρασιά ενός δωματίου» αλλά επιβεβαιώνει την εγγύτητα της σχέσης μεταξύ των δύο κρατών και αποτελεί παράδειγμα για όλη την περιοχή των δυτικών Βαλκανίων, σύμφωνα με τη σερβική beta.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ