Οι Ρώσοι ετοιμάζουν αεροσκάφη με υπερηχητικούς πυραύλους






            Θα έχει δυνατότητα πτήσης 6.000 χιλιομέτρων και θα φέρει υπερηχητικούς πυραύλους

Δεκέμβριος 20, 2015.

Το πολλά υποσχόμενο  νέο πολεμικό αεροσκάφος της Ρωσίας  μακράς εμβέλειας (PAK DA) θα κάνει την  πρώτη του πτήση το 2020 έως το 2021 και κατά τα έτη 2024-25 θα παραδίδεται στη ρωσική πολεμική αεροπορία, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής διοικητής της αεροπορίας μακράς εμβέλειας, αντιπτέραρχος Ανατόλι Κονοβάλοφ, σύμφωνα με το Ria.



«Όσο για την αναβάθμιση του στόλου των  σημερινών αεροσκαφών, αυτή θα γίνει προς  το PAK DA».


Σύμφωνα με το σχέδιο οι πρώτες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κατά τα έτη 2020-2021, θα συνεχισθούν κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών πτήσεων και κατά τα έτη 2024-2025 θα αρχίσει να εισάγεται στο στρατό», δήλωσε ο Κονοβάλοφ.


Επί του παρόντος  η «Τουπόλεφ» διεξάγει λεπτομερή σχεδιασμό του αεροσκάφους.


Θεωρείται δεδομένο ότι  το νέο  αεροσκάφος θα αντικαταστήσει το Tu-95MS και Tu-22M3,  με βάρος απογείωσης 100 τόνους και με εμβέλεια πτήσης 6.000 χιλιομέτρων.


Στη σύνθεση των βομβαρδιστικών θα ενσωματωθούν υπερηχητικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ