Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Ισραήλ, Τουρκία, Ουκρανία, δημιουργούν ζώνη ελεύθερου εμπορίου
Φωτό: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο μιλά στην ισραηλινή βουλή (Κνεσέτ)

Δεκέμβριος 27, 2015.

Η Ουκρανία διαπραγματεύεται μια ζώνη ελεύθερων συναλλαγών  με την Τουρκία και το Ισραήλ.


Τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή έγιναν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο στην Ιερουσαλήμ και η επόμενη συνάντηση των εκπροσώπων Ουκρανίας και Τουρκίας έχει  προγραμματισθεί για τις αρχές του 2016, όπως σημειώνει  το ισραηλινό δημοσίευμα.


«Η Ουκρανία συνεχίζει να κινείται προς μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου με διάφορες χώρες. 
Αυτό αποτέλεσε το θέμα  των διμερών συναντήσεων. Συζητήσαμε τη δημιουργία αποτελεσματικών εμπορικών σχέσεων με τις αντιπροσωπείες του Ισραήλ και της Τουρκίας», δήλωσε η Ναταλία Μικόλσκι, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου της Ουκρανίας.


Επιπρόσθετα ο υπουργός του αναφερόμενου υπουργείου, Ολέκσι Παβλένκο, ο οποίος ήταν στην Ιερουσαλήμ στις 22 και 23 Δεκεμβρίου, ως μέρος της επίσημης αντιπροσωπείας του Κιέβου με επικεφαλής τον Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε ότι η Ουκρανία είναι ένας από τους κύριους προμηθευτές γεωργικών προϊόντων, ιδίως σιτηρών του Ισραήλ.


«Περισσότερο από το 40% του ψωμιού που ψήνεται στο Ισραήλ, προέρχεται από ουκρανικά σιτηρά», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, σύμφωνα με τον ισραηλινό ‘Κάρσορ’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ