Σερβία: Νταβούτογλου και Βούτσιτς επιβεβαίωσαν τις καλές σχέσεις των δύο χωρών




Φωτό από τον περίπατο των δύο πρωθυπουργών στο Βελιγράδι (Tanjug)

Δεκέμβριος 29, 2015.

Οι πρωθυπουργοί της Τουρκίας και της Σερβίας, Αχμέτ Νταβούτογλου και Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στη συνάντησή τους  στο Βελιγράδι αποφάσισαν για τη βελτίωση των οικονομικών σχέσεων και ανακοίνωσαν ότι το διακυβερνητικό συμβούλιο θα εργασθεί για αυτόν τον σκοπό.

 Ο Νταβούτογλου στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ Σερβίας και Τουρκίας είναι ικανοποιητικές και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα μπορούσε να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στα Βαλκάνια. 



Ο Βούτσιτς,  υποστήριξε την προώθηση των σχέσεων με την Τουρκία, ιδίως στον οικονομικό τομέα και ανακοίνωσε ότι η Σερβία και η Τουρκία θα δημιουργήσουν ένα διεθνικό Συμβούλιο που θα οδηγήσει στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.

 Και οι δύο πρωθυπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επιχειρηματικό φόρουμ της Σερβίας και της Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε  στο Βελιγράδι, προσθέτοντας ότι είναι μια σημαντική ευκαιρία για τη βελτίωση των  οικονομικών σχέσεων.

Βούτσιτς είπε  ότι ήταν «η μεγαλύτερη διμερής επιχειρηματική συνάντηση  με τη συμμετοχή 137 επιχειρηματιών από την Τουρκία και πάνω από 300 από τη Σερβία».

Κατά τη συνάντηση, ο Βούτσιτς, αναφέρθηκε στην ψυχρότητα των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας και τόνισε ότι «για τη Σερβία δεν είναι ντροπή να έχει φιλία με τη Ρωσία  ή με την Τουρκία και επιδιώκει να έχει καλές σχέσεις και με τις δύο χώρες».


«Είμαστε μια μικρή χώρα και εγώ είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος που εκπροσωπεί την κυβέρνηση της Σερβίας που δεν επιθυμεί να επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα του κόσμου», είπε ο Σέρβος πρωθυπουργός χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Σερβία θα προσελκύσει περισσότερους Τούρκους επενδυτές και τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προσφέρει ένα πολύ καλό μερίδιο επιχειρηματικότητας από οποιαδήποτε άλλη χώρα, σύμφωνα με τη σερβική beta.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ