Η Ρωσία άρχισε να προμηθεύει με όπλα τους Κούρδους της Συρίας




Δεκέμβριος 4, 2015.

 Ρωσικό αεροπλάνο έριξε στους Κούρδους του «Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης» (PYD) πέντε τόνους στρατιωτικής βοήθειας σε περιοχή της επαρχίας του Χαλεπίου.


Τα όπλα εστάλησαν κατόπιν συνεννόησης,  για να τα χρησιμοποιήσουν κατά των τρομοκρατών του ‘ισλαμικού κράτους’ που βρίσκονται μεταξύ των πόλεων  Αζάζ - Γιαραμπλούς και των συρο-τουρκικών συνόρων, ένα σημείο στο οποίο υπάρχει ‘παράθυρο’ επικοινωνίας των τρομοκρατών με την Τουρκία.


 Η ενίσχυση των Κούρδων είναι ένας τρόπος προκειμένου να αποκοπεί η κυκλοφορία των τρομοκρατών προς τη Συρία, αφού μόνο την περασμένη εβδομάδα περίπου δύο χιλιάδες τζιχαντιστές εισήλθαν στο συριακό έδαφος.


Η Ρωσία εκπλήρωσε την υπόσχεσή της να βοηθήσει  τους Κούρδους της Συρίας μετά το περιστατικό με το Su-24, όταν στις 24 Νοεμβρίου τουρκικά F-16 επιτέθηκαν στο ρωσικό βομβαρδιστικό στη Συρία.


Η Τουρκία αντιτίθεται στο κλείσιμο των συνόρων της με τη Συρία και προτίθεται να  εγκαταστήσει παρατηρητήρια στα σύνορά της για τον έλεγχό τους, καθώς και 30 χιλιάδες στρατιώτες.


Οι Τούρκοι στρατιώτες, στην ουσία έχουν μεταβεί στα νότια της Τουρκίας προκειμένου να ελέγχουν τις κινήσεις των Κούρδων τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας, όσο και στη βόρεια Συρία τις κουρδικές ομάδες που πολεμούν το ‘ισλαμικό κράτος’.


Οι Αμερικανοί, πριν από ένα χρόνο,  αρνήθηκαν να παραδώσουν στους Κούρδους της Συρίας βαρέα όπλα για να πολεμήσουν το ισλαμικό κράτος όταν αμύνονταν στο Κομπάνι.


Έτσι, στο πλαίσιο του ‘παιχνιδιού’ αυτού η ρωσική στρατιωτική βοήθεια από αέρος μπορεί να αλλάξει την πορεία των στρατιωτικών ενεργειών υπέρ των Κούρδων στην επαρχία του Χαλεπίου, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ