Η Ισλαμική Συνεργασία χαιρετίζει την απόφαση της Ελληνικής Βουλής για το Παλαιστινιακό




Δεκέμβριος 23, 2015.

Η Οργάνωση της Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) χαιρέτισε την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτος, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


Σε γραπτή του δήλωση, ο Οργανισμός της Ισλαμικής Διάσκεψης ανέφερε ότι σύμφωνα με την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών, το Ισραήλ, πρέπει να εγκαταλείψει τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και να γυρίσει τα σύνορα του 1967, να αναγνωρίσει μια ανεξάρτητη Παλαιστίνη με πρωτεύουσα  την Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με το νόμιμο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού.

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 22 Δεκεμβρίου- συνεχίζει το δημοσίευμα- με ομόφωνη απόφασή του αναγνώρισε την Παλαιστίνη ως κράτος.

Το ελληνικό κοινοβούλιο προέτρεψε την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει επίσημα την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους κατά τη συνεδρίαση της Βουλής στην Αθήνα παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Παλαιστίνιου ηγέτη, Μαχμούντ Αμπάς.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ