Η τουρκική πολεμική αεροπορία ετοιμάζεται για ‘ισοπέδωση’ κουρδικών περιοχών




Δεκέμβριος 18, 2015.

Αεροπορικές επιθέσεις, που προσβλέπουν ‘στην πλήρη καταστροφή των καταφυγίων, στρατοπέδων, θέσεων, και τόπων δραστηριοτήτων των Κούρδων αυτονομιστών, τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας, όσο και σε γειτονικές χώρες,  έχουν σχεδιασθεί από την τουρκική στρατιωτική ηγεσία, καθώς η τουρκική πολεμική αεροπορία βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα', σημειώνει  η ‘Τσέρνο μόρε Νόβοστι’.


Οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις, με έδρα την επαρχία Ντιγιαρμπακίρ, βρίσκονται, ήδη, σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής. 


Όπως ανέφερε την Τετάρτη το πρακτορείο ‘Ikhlas’ ο στρατός της Τουρκίας, ετοιμάζεται για μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εναντίον των αυτονομιστών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).


Οκτώ αεροπορικές βάσεις στο Ντιγιαρμπακίρ, αποτελούν την κύρια πλατφόρμα για την πραγματοποίηση των αεροπορικών επιθέσεων κατά των Κούρδων του PKK σε επαρχίες της τουρκικής επικράτειας  και στο βόρειο Ιράκ.


Όλοι οι πιλότοι της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας βρίσκονται σε υψηλή επιφυλακή. 

Αυτό προϋποθέτει ότι είναι σε ετοιμότητα για κάθε δράση, αναφέρει το δημοσίευμα.


Για τον καθορισμό των στόχων χρησιμοποιήθηκαν κατασκοπευτικά αεροπλάνα και μη επανδρωμένα και ο κατάλογος των στόχος έχει συνταχθεί, όπως αναφέρει το ‘Ikhlas’.


Επιθέσεις θα γίνουν σε περιοχές του Ντιγιαρμπακίρ, Σιίρτ, Σιρνάκ, και σε στρατόπεδα  καθώς και σε καταφύγια στο όρος Καντίλ του βόρειου Ιράκ.


Μετά τις αεροπορικές επιχειρήσεις θα ακολουθήσει επιχείρηση των χερσαίων δυνάμεων στις περιοχές που θα πληγούν.


Η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει λάβει εντολή από το τουρκικό κοινοβούλιο για επιθέσεις εκκαθάρισης σε διασυνοριακές επιχειρήσεις, αλλά και σε περιοχές του βόρειου Ιράκ, εφόσον υπάρχει απειλή.


Οι Κούρδοι του PKK πολεμούν τις τουρκικές δυνάμεις προκειμένου να φέρουν τις νοτιοανατολικές επαρχίες σε κατάσταση αυτονομίας και στόχος τους είναι να προκαλέσουν γενική εξέγερση.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ