Η Μόσχα δημοσίευσε στοιχεία για ‘συμμετοχή’ του Ερντογάν στη διακίνηση πετρελαίου με το Ισλαμικό κράτος




Δεκέμβριος 2, 2015.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την Τετάρτη,  δημοσίευσε μια σειρά δορυφορικών εικόνων, που αποδεικνύουν  τη συμμετοχή της τουρκικής ηγεσίας στην αγορά του λαθραίου πετρελαίου από την τρομοκρατική οργάνωση του ‘ισλαμικού κράτους, το οποίο ελέγχει περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, όπως σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα.





Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μόσχα παρουσίασε  βυτιοφόρα τα οποία ήταν φορτωμένα με λαθραίο πετρέλαιο τα οποία περίμεναν στη σειρά στα τουρκικά –συριακά σύνορα  για να εισέλθουν στην τουρκική επικράτεια.


Ενώ άλλες δορυφορικές εικόνες παρουσίαζαν τη φόρτωση και το ξεκίνημα των βυτιοφόρων από τις περιοχές που ελέγχει το ISIS στην  Συρία με προορισμό την Τουρκία.


Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την οικογένειά του (τον υιό του) για την αγορά του λαθραίου πετρελαίου  από το ISIS και την μεταπώλησή του στη διεθνή αγορά και εξαπέλυσε νέες κατηγορίες κατά της Τουρκίας ως εκδικητική ενέργεια την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού στα τουρκο-συριακά σύνορα.


Αξιωματούχοι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τόνισα  ότι τα στοιχεία επιβεβαιώνουν  ότι η Τουρκία είναι ο αποδέκτης του λαθραίου πετρελαίου  του ‘ισλαμικού κράτους’, καθώς βιντεοσκοπήθηκε και η διαδρομή που ακολουθούν τα βυτιοφόρα με το λαθραίο πετρέλαιο προκειμένου ν διέλθουν  τα συρο-τουρκικά σύνορα.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ