Ο Ναζισμός αναβιώνει στην Ουκρανία- Διαδήλωση ναζιστών




Δεκέμβριος 22, 2015. Βίντεο.

Περί τους πέντε χιλιάδες  μέλη  του ουκρανικού νεοναζιστικού  κινήματος του ‘Τάγματος της Αζοφικής’ πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης της Μαριούπολης, στην ανατολική Ουκρανία.



Η πορεία έφερε τον τίτλο «Πορεία του Γενναίου» και έγινε προς τιμήν των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος του Σλάβου ηγέτη του 10ου αιώνα, Σβιατοσλάβ.




Οι κεντρικοί δρόμοι της Μαριούπολης γέμισαν από τα μέλη του κινήματος, ενώ στρατιώτες του τάγματος της Αζοφικής μαζί με το τάγμα του «Βολφσάνγκερ», φέροντας το ναζιστικό έμβλημα, τη Σβάστικα, έκαναν τη δική τους πορεία, κρατώντας δαυλούς (λαμπαδηφορία).


Οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν και κροτίδες κατά την πορεία τους τραγουδώντας εθνικιστικά τραγούδια και λέγοντας συνθήματα.


Μετά την πορεία συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της πόλης, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Σβιατοσλάβ.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ομάδα «Βολφσάνγκερ» που υπήρχε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο,  είχε συνεργασθεί με  τις γερμανικές μεραρχίες των SS.


Η πορεία των ναζιστών της Ουκρανίας διοργανώθηκε και οδηγήθηκε από τον διοικητή του τάγματος της Αζοφικής και μέλους του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας, Αντρέι Μπελέτσκι.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ