Μυστική συμφωνία Ουάσιγκτον- Μόσχας με Κούρδους Συρίας





«Γιατί ακυρώθηκε το τουρκικό αίτημα για ζώνη ασφαλείας στη Συρία»



Δεκέμβριος 12, 2015.

Για τη Μέση Ανατολή έχει συναφθεί μυστική συμφωνία ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τη Μόσχα για συνεργασία με τους Κούρδους της Συρίας, παρά τη μη ύπαρξη επίσημης έκφρασης της συνεργασίας αυτής, από τους δύο συνασπισμούς, που είναι κατά του Ντάις,  που δραστηριοποιούνται στη Συρία.


Σύμφωνα, μάλιστα, με τη ‘Συμφωνία του Ευφράτη» η Ρωσία  προμηθεύει τους Κούρδους των ‘Ομάδων Λαϊκής Άμυνας’- PYD,    με πολεμικό υλικό  ενεργώντας  δυτικά της  όχθης του μεγάλου ποταμού (Ευφράτης) και οι Ηνωμένες Πολιτείες, προμηθεύουν τους Κούρδους  σε περιοχές που βρίσκονται στην ανατολική όχθη του ποταμού.

Προφανώς ο ποταμός στην αμερικανο-ρωσική συμφωνία αποτελεί όριο των πτητικών δραστηριοτήτων  τόσο των Ρώσων, όσο και των Αμερικανών.

Καθώς και η πόλη Κομπάνι, που έγινε σύμβολο της αντίστασης των Κούρδων κατά των τρομοκρατών του Ντάις, που βρίσκεται στην ανατολική περιοχή του Ευφράτη,  είναι υπό την  ‘αμερικανική ζώνη επιρροής’.

Η  πόλη αυτή,  έγινε το σύμβολο τα αντίστασης των Κούρδων κατά των τρομοκρατών του Ντάις, αφού πολιορκήθηκε επί μήνες και οι εντόπιοι Κούρδοι δεν θα μπορούσαν να την προστατεύσουν χωρίς τη συνδρομή των  αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών.

Αυτά γράφει στην ιστοσελίδα του στο Facebook ο  καθηγητής Βλαντίμιρ Τσούκοφ.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι στην περίπτωση μιας τέτοιας συμφωνίας (εάν πράγματι υπάρχει) επισκιάζει το τουρκικό αίτημα για τη δημιουργία «ζώνη ασφαλείας στο έδαφος της Συρίας», όπως διατυμπανίζει η Άγκυρα.

Ο ειδικός περί των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, Τσούκοφ, θα επισημάνει και το εξής:
«Η κατηγορηματική εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν, στο διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας για «εξολόθρευση  όλων εκείνων που απειλούν την ασφάλεια των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία», απευθύνεται κυρίως προς την Τουρκία και στους πολιτοφύλακές που την εκφράζουν στη Συρία.

Οι ειδικοί έχουν αδράξει τις δηλώσεις του Πούτιν ότι «η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει προβεί σε υποστήριξη των 5.000 ατόμων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που μάχεται το Ντάις», καθώς αυτές,  παρέχουν  επιχειρήματα για την ύπαρξη μιας τέτοιας συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου, το Ντάις έχει σήμερα περί τα 60 χιλιάδες άτομα και ελέγχει το 70% του εδάφους της Συρίας, όπως είπε ο καθηγητής Τσούκοφ.
Επιπλέον, ο Σόϊγκου στη συνεδρίαση του  υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα, δήλωσε ότι ο αριθμός των τζιχαντιστών έχει αυξηθεί σημαντικά  από ισλαμιστές του εξωτερικού.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ