Ο στρατός της Συρίας ανέλαβε τον έλεγχο της περιοχής που συνορεύει με την Τουρκία
Δεκέμβριος 29, 2015.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία, με την υποστήριξη των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στην επαρχία Λαττάκεια, έχουν αναλάβει τον έλεγχο της περιοχής των συνόρων, που συνορεύει με την Τουρκία, καταλαμβάνοντας τρία σημαντικά υψώματα.


Αυτό ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της Επιχειρησιακής Κύριας Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου, αντιστράτηγο Σεργκέι Ρουντόσκοϊ.

Ο Ρώσος  αξιωματικός πρόσθεσε ότι στην επαρχία Λαττάκεια, ο συριακός στρατός με τις συνεχείς επιθέσεις του έφθασε στα βόρεια και στα ανατολικά.

«Έχει αποκτήσει τον έλεγχο  στην αριστερή όχθη του ποταμού Ελ Κεμπίρ στα τουρκο-συριακά σύνορα στο χωριό Σοράφ. Προς την κατεύθυνση της Κμπάνα και Σιρμάνια έχει  αναλάβει τον έλεγχο σε τρία υψώματα», είπε ο Ρουντόσκοϊ στο Ria Novosti.

Επίσης, όπως αναφέρεται από την ίδια πηγή, οι τρομοκράτες του Ντάες έχουν εγκαταλείψει την επαρχία της Λαττάκειας, λόγω των ανελέητων βομβαρδισμών από τα ρωσικά μαχητικά.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ