Το κόμμα του Γκρούεφσκι για ένταξη Σκοπίων στο ΝΑΤΟ




Δεκέμβριος 3, 2015.

«Κανένας πολίτης της χώρας, δεν έχει πεισθεί ότι το μόνο πρόβλημα για το οποίο η χώρα μας δεν έγινε μέλος με πλήρη δικαιώματα στο ΝΑΤΟ, είναι η διαφορά  του ονόματος με την Ελλάδα», αναφέρει το VMRO DPMNE,  αντιδρώντας στην ανακοίνωση της 


αντιπολίτευσης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM), ότι η άκαμπτη πολιτική του Γκρούεφσκι είναι η αιτία που η χώρα βρίσκεται εκτός ΝΑΤΟ, ενώ το Μαυροβούνιο εντάσσεται στη Συμμαχία, όπως σημειώνει η εφημερίδα Telegrafi.

«Η FYROM πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για ένταξη στην Ατλαντική  Συμμαχία κατά τη Σύνοδο  Κορυφής του Βουκουρεστίου (2008). Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι εταίροι και οι φίλοι που στηρίζουν τις προσπάθειές μας. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από το Δικαστήριο της Χάγης, που με απόφασή του γνωμοδότησε ότι το ελληνικό βέτο ήταν αβάσιμο. Αυτά τα γεγονότα απορρίπτουν τις αιτιάσεις του SDSM και της Ελλάδας.

Με τη σημερινή ανακοίνωση του το SDSM,  θέλει να προωθήσει νέες λύσεις. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι χώρα δεν χαρίζεται στο SDSM», σημειώνει η ανακοίνωση του κόμματος του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.

Το κυβερνών κόμμα αναρωτιέται ποια είναι η αιτία που το SDSM παίζει πάλι την ίδια κάρτα και φέρει στην επιφάνεια το θέμα του ονόματος της χώρας. 

«Το κοινό δεν γνωρίζει τις προθέσεις του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, καθώς οι ηγέτες του το αποκρύβουν», σημειώνει το δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ