Η Σερβία δεν υποστηρίζει ορισμένες βαλκανικές χώρες για υποψηφιότητα του Γ.Γ. του ΟΗΕ




Δεκέμβριος 31, 2015.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε σήμερα (χθες) ότι οι υποψήφιοι από το Μαυροβούνιο, την FYROM και την Κροατία δεν μπορούν να έχουν την υποστήριξη της Σερβίας για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.



«Αυτό θα ήταν σαν να ρωτάμε εάν θα υποστηρίξουμε  πρόταση από την Αλβανία», δήλωσε ο Ντάτσιτς σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι.


Όπως τόνισε, αυτή η διαδικασία είναι μια σοβαρή υπόθεση και η Σερβία πρέπει να λάβει υπόψη της ποιον θα υποστηρίξει , είπε ο Ντάτσιτς, προσθέτοντας ότι η Σερβία δεν θα υποστηρίξει τον Ιγκόρ Λούκτιτς που είναι υποψήφιος του Μαυροβουνίου.


«Αυτή η θέση δεν έχει να κάνει με προσωπικές προτιμήσεις, δεν έχουμε κάτι εναντίον τους. Μιλάμε για την πολιτική, τα πολιτικά συμφέροντα. Αποδείχθηκε ότι η ψήφος ορισμένων χωρών της περιοχής μας για θέματα που είναι σημαντικά για τη Σερβία, ήταν αρνητική προς τα συμφέροντά μας», είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο beta.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ