Η αντι-ρωσική προπαγάνδα στην Τουρκία κερδίζει έδαφος




Δεκέμβριος 10, 2015.
Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, που προκλήθηκε από μια ποικιλία θέσεων στο συριακό ζήτημα και κυρίως με την κατάρριψη στη Συρία του βομβαρδιστικού Su-24, ο τουρκικός Τύπος άρχισε μια ενεργή εκστρατεία προπαγάνδας για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις θέσεις της Τουρκίας,  προτάσσοντας τη ρωσική επιθετικότητα, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.


Εκφραστής αυτών των πληροφοριών που προκάλεσε πανικό, είναι η ιστοσελίδα της Hurriyet Daily News που ακολούθησαν και τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης αναδημοσιεύοντας τους ισχυρισμούς της.

Κύριο θέμα που το θέτει ως απόδειξη των ισχυρισμών της, είναι από το χώρο του Υπουργείου Άμυνας που υπέβαλλε έκθεση για  την ανακατανομή των ρωσικών ελικοπτέρων στην αεροπορική βάση Ερεμπούνι ,στην Αρμενία.

Ένα άλλο «σκιάχτρο» για τους Τούρκους, αποτελεί το ντιζελ-ηλεκτρικό υποβρύχιο «Ροστόφ ον Ντον», το οποίο με πυραύλους ‘Καλίμπρ’ έπληξε στόχους του Ντάις στη Συρία.

Ως απειλή παρουσιάζεται και  το καταδρομικό πυραυλοφόρο «Μόσχα» που θα το αντικαταστήσει το «Βάρουαγκ» από τον Ινδικό Ωκεανό.

Η Τουρκία με όλα αυτά και με την αεροπορική βάση Χμέουμιμ στη Συρία, θεωρεί ότι περικυκλώθηκε.

Έτσι, στα μάτια του τουρκικού λαού δημιουργείται μια εικόνα του εχθρού, ο οποίος φέρεται να προσπαθεί να συντρίψει τη χώρα του.

Στην πραγματικότητα,  η λογική των μέσων μαζικής ενημέρωσης που δημοσιεύουν αυτά που δημιουργούν πανικό,  διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα  και δεν αναφέρουν ότι η Ρωσία πολεμά την τρομοκρατία στη Συρία και δεν είναι στόχος η Τουρκία.

Στο μεταξύ η κατάσταση στη χώρα αυτή επιδεινώνεται συνέχεια. Οι Ρώσοι τουρίστες και οι Ρώσοι πολίτες που διαμένουν  προσωρινά  σε αυτήν, «έχουν σχεδόν ετοιμάσει  τις βαλίτσες τους».

Τα μέσα ενημέρωσης κλιμακώνουν αυτήν την κατάσταση για επικείμενη επίθεση κατά  Ρώσων πολιτών.

Μάλιστα, η εφημερίδα Haber Turk, βάσει πληροφοριών από τις ΗΠΑ, αναφέρει ότι  στο τουρκικό έδαφος έχουν διεισδύσει Παλαιστίνιοι μαχητές.
 Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς πρόκειται για βομβιστές αυτοκτονίας και βρίσκονται υπό των διαταγών του Ντάις και προτίθενται να προκαλέσουν επιθέσεις κατά Ρώσων πολιτών για να προκαλέσουν ισχυρή ένταση μεταξύ των δύο χωρών.
Έτσι, η Άγκυρα ενημέρωσε τις αστυνομικές διευθύνσεις των 81 επαρχιών της για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ