Σκόπια- Αθήνα συνεργασία χωρίς την επίλυση του ονόματος




Δεκέμβριος 17, 2015.

 Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι δήλωσε ότι με τον ομόλογό του στην Ελλάδα, Νίκο Κοτζιά συζήτησε διάφορα θέματα και επικεντρώθηκαν σε αυτά που είναι σημαντικά για τις δύο χώρες.


Ο Ποπόσκι είπε ότι στο ζήτημα του ονόματος υπάρχουν διαφορετικές θέσεις, αλλά επεσήμανε ότι οι δύο χώρες έχουν παρόμοια στρατηγικά συμφέροντα και ότι η πΓΔΜ έχει ως ένα στρατηγικό συμφέρον να έχει άριστες σχέσεις με την Ελλάδα, και πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω οι διμερείς σχέσεις.

Η συνάντηση των δύο ανδρών, γράφει η σκοπιανή εφημερίδα ‘Βέτσερ’ επικεντρώθηκε στα μέτρα εμπιστοσύνης  που όπως είπε ο Ποπόσκι  είναι ίσως συμβολικά αλλά και σημαντικά σε μια σειρά από τομείς,  στην οικονομία, στον πολιτισμό, τον τουρισμό και στην εκπαιδευτική συνεργασία, την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και άλλα.

Επισημάνθηκε, ακόμη, ότι η Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην πΓΔΜ.

«Θα εξετάσουμε την πιο άμεση συνεργασία στον τομέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. 

Πέρα από τη διαφωνία για το όνομα με την Ελλάδα, μπορούμε να μοιρασθούμε τις εμπειρίες που θα μας φανούν χρήσιμες στη διαδικασία της ένταξής μας στην Ένωση», είπε ο διπλωμάτης.

Τόνισε ότι τέθηκε μια καλή αρχή για τη συνεργασία των δύο υπουργείων και αυτή πρέπει να επαναληφθεί και με άλλα ιδρύματα μεταξύ των δύο χωρών.

«Ανεξάρτητα από τη διαφωνία των δύο πλευρών, έχουμε συμφέρον για καλύτερη συνεργασία», τόνισε ο υπουργός.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ