Σκόπια: «Οι έξυπνοι Έλληνες και οι δικοί μας πατριώτες»




Δεκέμβριος 15, 2015.

Άρθρο του Μπράνκο Γκερόσκι - Бранко Героски,  στο Ίνφοπλας

Καλύτερη ώρα για «νέες ιδέες» στην επίλυση της διαφωνίας του ονόματος οι Έλληνες δεν θα μπορούσαν να βρουν.

Τώρα, πριν από τις εκλογές του Απριλίου του 2016,  που όπως ακούμε θα είναι ‘αποφασιστικές’ και ‘τελευταίες’, λες και είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε, σε μια εποχή όπως μαθαίνουμε ο Γκρούεφσκι και ο Μιγιάλκοφ, είχανε κάποια παζαρέματα με το όνομα, 


ο Ζάεφ θα προτείνει ένα πατριωτικό δημοψήφισμα, χωρίς την ελληνική προτροπή και έτσι δεν θα είχε αρνητικό αντίκτυπο.

Σε μια εποχή που ελληνική διπλωματία προσφέρει διεθνώς το όνομά μας να είναι ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’,  και εμείς δεν θα το απορρίπταμε –αλλά,  φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας!

Έτσι, οι έξυπνοι Έλληνες, θα κάνουν τώρα ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός και θα προσφέρουν έναν νέο συμβιβασμό, και αυτό θα τους προσδώσει μια ισχυρή διπλωματική πρωτοβουλία.

Τώρα είναι ασφαλές για αυτούς, επειδή η σλαβική πλευρά- εκτός από εμένα, που δεν έχω πολιτική υπόσταση- δεν έχει έναν συνομιλητή με τον οποίο θα μπορούσαν να  συζητήσουν σοβαρά μία συμβιβαστική λύση.

Ο λογαριασμός για την ‘υπηρεσία’ που προσφέρουν, τώρα,  οι Έλληνες, θα έρθει μετά τις εκλογές, εν μέσω της βαριάς πίεσης από τη Δύση (νονός για το όλο θέμα είναι ο υπουργός Τζον Κέρι, ο δεύτερος πιο ισχυρός άνθρωπος στις Ηνωμένες Πολιτείες, που πρόσφατα επισκέφθηκε την Αθήνα).

Οι Έλληνες θα εξακολουθήσουν να είναι ‘καλοί’,  και πάντα συνεργάσιμοι και εμείς θα δείχνουμε πεισματάρηδες, ξεροκέφαλοι, που έχασαν χώρο και χρόνο.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ